Yeni yönetim polis eşliğinde binaya girdi

Kayyuma devredilen Zaman Gazetesi'nin önünde gece saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Polislerle birlikte gazeteye gelen kayyumları binaya sokmak istemeyen grup müdahaleyle dağıtıldı. Ardından kayyumlar binaya girdi. Polis bina içinde ve çevresindeki önlemleri de artırdı. Sabah işe gelenler, kontrollü olarak içeriye alındı. Bina çevresinde toplanmalara da izin verilmiyor.

Yeni yönetim polis eşliğinde binaya girdi

Yönetimine kayyum ataması yapılan Fethullahçı terör örgütünün amiral gemisi Zaman Gazetesi binası önünde dün gece hareketli saatler yaşandı.

Yönetime atanan isimlerin gazete binasına girişi engellendi. Bunun üzerine devreye polis girdi. Önce uyarı yapıldı ancak guruplar bina kapısında kenra geçmeyince polis tazyikli su ve biber gazı ile müdaha etti.

Müdahale esnasında itfaiye ekipleri de kapıdaki zincirleri kesti. Ardından kayyum heyeti polis ekipleri eşliğinde gazete binasına girdi.

Polise tepki gösteren Zaman Gazetesi çalışanları da dışarıya çıkarıldı.

Güvenlik güçleri, binanın girişinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sabah, işe gelenler kontrollü olarak içeriye alındı.

Binanın girişine barikat kuran polis, eylem için gelenleri binadan 300 metre ileride tuttu.

Bu arada İstanbul 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kayyum kararının gerekçesi açıklandı.

Kararda Zaman'ı da bünyesinde bulunduran Feza Gazetecilik Anonim Şirketinin, kurumlarını Fetullahçı Terör Örgütü faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kayyum talebinde de F tipi örgütün PKK yöneticileriyle yurtdışında buluştukları ve ülkeyi bölmek için işbirliği yaptıklarını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr