Tabur komutanı çocuğun üşüyen ellerini nefesiyle ısıtmaya çalıştı! Teröristler ateş açtı

Yer Silopi... Küçük bir çocuk... PKK tehdidi nedeniyle güvenli bir bölge götürülecek. İşte o küçük yürek üşüyor, tabur komutanı da minik elleri avucuna alıp nefesiyle ısıtıyor... İşte bu kare bölücü terör örgütü PKK'nın halka olan nefretini bir kez daha ortaya çıkardı. Teröristler genç, yaşlı, çocuk kim varsa üzerine roketatarla saldırdı. Mehmetçik saldırıyı püskürttü; ne bir yurttaşımız ne bir askerimiz yara aldı...

Tabur komutanı çocuğun üşüyen ellerini nefesiyle ısıtmaya çalıştı! Teröristler ateş açtı

Tabur Komutanı çocuğun üşüyen ellerini nefesiyle ısıtmaya çalıştı! Teröristler ateş açtı Küçük bir çocuk yanına yanaştı "ellerim üşüyor" dedi. Sesin geldiği yana döndü, gülümsedi, eğildi ve o minik elleri avuçlarının içine alıp nefesiyle ısıttı. Binbaşının ısıttığı sadece o küçük çocuğun elleri değil bölge halkının yüreğiydi.

Görenleri duygulandıran fotoğraf kareleri pkk'nın hayatı yaşanmaz kıldığı yerlerden biri olan Şırnak'ın Silopi ilçesinde çekildi.

Mehmetçik, 59.cadde civarındaki sivil halkı, pkk teröründen korumak için 57.caddeye tahliye ederken, Tabur komutanı Binbaşının yanına yaklaşan küçük çocuk üşüdüğünü söyledi. Komutan bir baba şefkatiyle eğilip çocuğun ellerini ısıttı. Binbaşı küçük çocuğa çikolata ve bisküvi vermeyi de ihmal etmedi.

Bu görüntüler teröristleri tam anlamıyla çılgına çevirdi. Bölge halkının metmetçiğin yanında olmasını hazmedemeyen pkklılar, elleri üşüyen o çocuğun da aralarında olduğu halkın üzerine 2 roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Halkın güvenliğini alan Jandarma Özel Harekat personeli, ateşin geldiği yöne doğru anında karşılık verdi. Çatışmada askerler ve halktan yaralanan ya da ölen olmadı. Halkı süratle güvenli bölgeye tahliye eden güvenlik güçleri bölgede yaptıkları aramada saldırını yapıldığı yerleri belirledi.

Mehmetçik, canı pahasına bölge halkının güvenliğini sağlamaya devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr