143 FETÖ'cü hakim karşısında

143 FETÖ'cünün yargılandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası başladı. 34 kişinin şehit olduğu olaylarla ilgili ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklar hakkında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

143 FETÖ'cü hakim karşısında

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başladı. 34 kişinin şehit olduğu olaylarla ilgili 143 eski asker hakim önüne çıktı.

Silivri'deki duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşma salonunun bulunduğu bölgenin girişine gelen araçlar aranarak, yolcular kimlik kontrolünden geçirildikten sonra cezaevinin bulunduğu alana alındı.

Davayı izlemek için gelen gelenler üst aramasından geçirildikten sonra duruşma salonlarının bulunduğu binaya girebildi. Duruşma salonunda basın mensupları ve izleyicilerin cep telefonları ile ses ve görüntü kaydedebilen cihazların alınmasına izin verilmedi.

Ayrıca, sanık yakınlarının bulunduğu kısım ile müşteki ve izleyicilerin bulunduğu bölümün arasına jandarma ekipleri konuşlandırıldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında aralarında sivil ve motorize ekiplerin de bulunduğu yaklaşık 700 jandarma personeli görev yapıyor.

ulusal.com.tr

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası