Vatan Partisi'nden Davutoğlu'na yanıt: Amerikancılığını ele veriyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Vatan Partisi ve Genel Başkanı Doğu Perinçek'i hedef aldı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da Davutoğlu’nun Amerikancılığını ele verdiğini söyledi.

Vatan Partisi'nden Davutoğlu'na yanıt: Amerikancılığını ele veriyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığında yaptığı haftalık değerlendirme toplantısında, isim vermeden Perinçek’ten şöyle bahsetti: “Bakın bugünlerde iktidar ekranlarında dolaşan ünlü bir 28 Şubatçı var. CHP milletvekili Berberoğlu’nun mahkumiyetine yol açan, Suriye halkına giden yardımları küresel odaklara iştiyakla koşarak ihbar eden yerli bir muhbirdir kendisi. Bu yerli muhbir tüm hayatı boyunca ülkemizi bir gün Pekin’e, diğer gün Moskova’ya ihbar etmiş, nerede millet aleyhine bir faaliyet varsa ömrünü orada harcamış, her türlü zulmün yılmaz savunucusu olmuş bir isimdir. İktidar bu yerli muhbiri çok seviyor. Bu muhbir aynı zamanda, bir taraftan Çin’in Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yaptığı zulümlerin savunucusu diğer taraftan zalim Esed’in Türkiye tanıtım mümessilidir. İşte bu yerli muhbir 13 yıl önce de televizyon televizyon dolaşıp Ak Parti’nin kapatılması ve Erdoğan’ın yargılanması için yargıya yaptığı başvuruyu anlatıyordu; bugün ise iktidar televizyonlarında bir başka partinin kapatılması gerektiğini savunuyor. Bu Ak Parti-MHP ve Vatan Partisi koalisyonu Türkiye’yi bir askeri nizamiye, milletimizi hizaya sokulması gereken kalabalıklar, devleti ise askerî harekât komutanlığı zannetmektedirler.”

ABD’NİN ADAMI

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Davutoğlu'nun her açıklamasıyla ABD'nin iktidar planları içerisinde rol aldığını kanıtladığını belirtti. “Şimdi de diyor ki, Ak Parti-MHP-Vatan Partisi iktidarı güvenlikçi, otoriter politikalar uyguluyormuş, ülkeyi kışlaya çeviriyormuş” ifadelerini kullanan Reyhan şöyle sürdürdü: “Bir kere böyle bir iktidar yok. Ama Davutoğlu'nun ‘güvenlikçi’ dediği siyasetleri sonuna kadar destekliyoruz. Davutoğlu'nun kurtarmak için çırpındığı PKK ve onun siyasi uzantısının kurtulma şansı yok. Türkiye'yi bölmek isteyenlerin tepesine Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun askeri, polisi, korucusu, yargısı yıldırım gibi inmektedir. İnmeye de devam edecektir.”

HDP’YE GÖZ KIRPIYOR

Davutoğlu’nun, Amerikancı bir iktidar projesinin hevesiyle HDP'ye göz kırptığını vurgulayan Reyhan, “Davutoğlu FETÖ'yü de arkasına almaya çalışmaktadır. Clinton'la ‘çak’ yapan, Obama'nın parmağıyla çağırdığı Davutoğlu ve benzerlerinin Türkiye'nin geleceğinde yeri yoktur. Tersine, hesap vermeleri gereken çok konu vardır” diye konuştu.

FİTNE ÇABASI

Davutoğlu’nun, kendi aklınca Türkiye'nin mili güçlerinin arasına fitne sokmaya çalıştığını kaydeden Reyhan şunları söyledi: “Belli ki bu da onların Amerikancı iktidar projelerinin bir parçasıdır. Türkiye'nin milli güçlerini geçmişteki konularla bölebileceğini hesap etmektedir. Zavallı bir çırpınış. Bugün bütün siyasi güçlerin sınanacağı noktalar Vatan Bütünlüğü, PKK ve FETÖ ile tereddütsüz mücadele, Mavi Vatan'da kararlılık ve üretim ekonomisinin inşasıdır. Davutoğluların müzevirlikleri bu temelde bir araya gelen milli güçleri bölemeyecektir. Davutoğlu'nun her fırsatta Vatan Partisini ve Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek'i hedef almasını da anlamlı buluyoruz. Davutoğlu sadece perdeye yansıyan görüntüdür, onu oynatan güç ABD'dir.”

Aydınlık

vatan partisi Ahmet Davutoğlu Doğu Perinçek Gelecek Partisi