Cemil Bayık: TSK'yı PKK yargılattı

PKK Yöneticisi Cemil Bayık, Silivri'deki Ergenekon mahkemelerini işaret etti, "yargılamaları kendilerinin sağladığını" söyledi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, "Erdoğan’a geçmişin darbecilerini yargılatmasını sağlayan da PKK’dir. PKK olmasaydı, AKP o mahkemeleri gerçekleştiremezdi" dedi. Öcalan'ı sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur, "2009'da bu bilgiyi açıklamıştım. Bayık açıklamalarımı teyit etti" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 2009 yılında açıkladı, PKK o açıklamayı 6 yıl sonra kabul etti. PKK yöneticisi Cemil Bayık çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Bayık, Cumhuriyet Gazetesi üzerinden Ergenekon ve Balyoz yargılamaları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Bayık, Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ilk kez 2009'da gündeme getirdiği bu bilgi ile ilgili itiraf niteliğinde açıklamalar yaptı.

PKK darbelere ve silahlı vesayete karşı olan bir harekettir. Silahlı vesayete karşı olduğu yalanıyla halkı kandıran Erdoğan’a geçmişin darbecilerini yargılatmasını sağlayan da PKK’dır. Eğer PKK büyük bir direniş ortaya koymamış olsaydı Türk ordusu hiçbir zaman AKP karşısında geri adım atmazdı. AKP o mahkemeleri geliştiremezdi. Hatta o mahkemelerde AKP yargılanırdı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Albay Hasan Atilla Uğur, açıklamaların itiraf niteliğinde olduğunu söyledi. Uğur, AKP-PKK ile F tipi örgüt arasındaki bağın ortaya çıktığını belirtti.

Albay Uğur, bu yargılamalarla PKK'nın işlediği suçların TSK'ya mal edilmek istendiğini vurguladı.

HABER: NACİ ERİŞ KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr