Vali'den büyük fedakarlık (!)

Recep Gökçe dede. 75 yaşında. Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybeden evladının cenazesinde, ayağındaki yırtık kara lastiklerle gelmişti gündeme. Devlet kısa sürede büyüklüğünü gösterdi ve Recep dede'ye yeni kara lastikler hediye etti. O kara lastiğin fiyatı, yaşanan kara acıyı örtmeye yetti de arttı bile. İşte onurlu yoksulluğun ve sömürünün haberi...

Recep Gökçe dede. 75 yaşında. Ermenek'teki maden faciasında hayatını kaybeden evladının cenazesinde, ayağındaki yırtık kara lastiklerle gelmişti gündeme. Devlet kısa sürede büyüklüğünü gösterdi ve Recep dede'ye yeni kara lastikler hediye etti. O kara lastiğin fiyatı, yaşanan kara acıyı örtmeye yetti de arttı bile.

Ayşe Gökçe nine… 75 yaşında evlat acısıyla tanışmış, "Oğlum yüzme de bilmezdi suyun içinde ne yaptı" sözleriyle Türk Halkının yüreğini dağlamıştı.

Yaşadığı zorlu hayat mücadelesinin izlerini yüzündeki derin çizgilerde taşıyan Ayşe nine, uzaktan izlemişti evladının cenaze törenini. Acısını yüreğine atan 75 yaşındaki Recep Gökçe dede ise evladının tabutunun başında yırtık lastik ayakkabısıyla görüntülenmişti.

O yırtık kara lastikler, yaşadığı yokluğu ve gururunu yansıtıyordu aslında bir babanın. Harama el uzatmayan...

Valiliği Kaymakamlığa, kaymakamlık ise alt birimlere emir verdi ve Recep dedenin 2 yıl giydiği o yırtık kara lastikleri yenisiyle değiştirildi.

Altı ahır 2 odalı evlerinde yoksulluk içinde yaşıyor Ayşe ve Recep Gökçe çifti. Pencerelerinde Türk bayrağı asılı… Eşyaları bir yatak ve birkaç yer minderi… Evin dışındaki raflarda ise madende hayatını kaybeden evlatlarının bareti.

Bahçesinde yetiştirdiği sebzeler ve ahırdaki tek ineğinin sütünü satarak sağlıyor geçimlerini Recep dede. Ayşe nine yürümekte güçlük çektiği için leğende çamaşırları yıkıyor evin her işini tek başına yapıyor. Tüm çabası bir ömür geçirdiği eşine bakabilmekti. Şimdi gelini ve 2 torunu da katıldı onlara.

Neden yırtık ayakkabı giyiyorsun sorusuna "param olsa dişlerimizi yaptırırdık" diyen Recep dede ve Ayşe nineye şu ana kadar ki en dişe dokunur yardım Ankara Diş Hekimleri Odasından geldi.

Recep dedeye hediye edilen kara lastiğin fiyatına gelince...

"Fiyatları 10 milyon. Fazlaya zaten gitmiyor satılmıyor yani 10 milyon 7,5 o aralarda satılıyor."

ulusalkanal.com.tr