O imza kriminalde incelenecek

Manisa Barosu, işletmeye uygunluk raporu veren Çalışma Bakanlığı denetçileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro, suç duyurusu dosyasına Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan "İş Güvenliği ve Sağlığı" ile ilgili genelgeyi de koydu.

O imza kriminalde incelenecek

Manisa Barosu, Soma'da 301 işçiye mezar olan maden işletmesine uygunluk raporu veren Çalışma Bakanlığı denetçileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Maden faciasını araştırmak için bağımsız komisyon kuran Manisa Barosu, denetçilerin şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasını istedi.

Baro, suç duyurusu dosyasına Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla Temmuz 2007 tarihinde yayınlanan "İş Güvenliği ve Sağlığı" ile ilgili genelgeyi de koydu.

Suç duyurusuyla ilgili Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Baro Başkanı Zeynel Balkız, Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan genelge hakkında bilgi verdi.

"İş Sağlığı ve Güvenliği yasası, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışacak kişilerin eğitimini öngörüyor. Bu eğitimin de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimler tarafından verildiği belirtilmiş. Başbakan Erdoğan imzasıyla Temmuz 2007-17 numarasıyla genelge yayınlanıyor. "İşçilerin eğitim ücretleri işverenler tarafından ödenir" deniyor. Ancak yaptığımız araştırmaya göre, facianın yaşandığı şirket hiçbir şekilde MEB veya bakanlığa bağlı il müdürlüklerine işçi eğitimi için başvurmamış. "

Öte yandan, Maden faciası sonrası çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru'nun eşi AKP'li meclis üyesi Melike Doğru, "kocasının patronlar tarafından kurban edildiğini" söyledi.

Şirket sahibi Can Gürkan'ın savcılığa sunduğu ancak Ramazan Doğru'nun "İmza sahte" dediği belgenin incelenmesi için de kriminal araştırma yapılacak.

ulusalkanal.com.tr