Bin PKK’lı HDP için oy çalışması yapıyor

IŞİD’e karşı savaşmak üzere Irak'ın kuzeyine ve Suriye'ye gönderilen PKK’lıların Türkiye’ye dönmeye başladığı tespit edildi. Sayısı bini bulan grup, 7 Haziran seçimleri için HDP’ye oy toplayacak.

Bin PKK’lı HDP için oy çalışması yapıyor

PKK'nın Irak'ın kuzeyi ve Suriye'deki unsurlarına destek vermek üzere Türkiye’den gönderilen grupların Türkiye'ye döndüğü tespit edildi. PKK'lıların, 10’arlı gruplar halinde sınırdan giriş yaptığı belirlendi.

Son haftalarda, Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye doğru yasa dışı geçişlerin artması güvenlik ve istihbarat birimlerini harekete geçirdi. İstihbarat çalışmaları sonucu geri dönüşlerin planlı ve amaçlı olduğu ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesi'nin haberine göre, "PKK’lılar, ağırlıklı olarak seçim için saha çalışması yapacak" bilgisi istihbarat raporlarına yansıdı.

Sayısı bini bulan grup, 7 Haziran seçimleri için HDP’ye oy toplayacak. TSK’nın bütün bu bilgilere kendi istihbarat olanaklarıyla ulaştığı, aynı bilgilerin MİT’in elinde olduğu da öğrenildi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ise silahlı PKK'lılar HDP için oy çalışması yaptı. PKK’nın uzantısı olan YDGH üyeleri, girdikleri bir kahvede siyasi propaganda yaptıktan sonra vatandaşlara ateş açtı. Saldırıda bir kişi bacağından yaralandı.

ulusalkanal.com.tr