Doğu Guta'daki tahliyeler devam ediyor

Suriye devleti, ülkedeki farklı terör gruplarına karşı mücadelesini sürdürürken, Doğu Guta'daki tahliyeler de devam ediyor. 73 otobüsten oluşan 12'nci tahliye konvoyu, İdlib ve Halep'in batı kırsalına ulaştı. Bölgeden ayrılanların sayısı 45 bini geçti.

Suriye’nin başkenti Şam’a 10 kilometre uzaklıktaki Doğu Guta’da terör estiren radikal grupların aileleri ile birlikte bölgeyi terk edişleri sürüyor.

Uzun süredir şiddetli çatışmaların yaşandığı Doğu Guta'da, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ilse teröristlerin bölgeyi terk etmesi için koridor açılmıştı.

Aralarında çocuk ve kadınlarında olduğu 2 bin 875 kişiyi taşıyan, 73 otobüsten oluşan 12'nci tahliye konvoyu, İdlib ve Halep'in batı kırsalına ulaştı. Bölgeden ayrılanların sayısı 45 bini geçti.

Tahliyeler devam ederken, Suriye ordusu, teröristlerin Doğu Guta'dan ayrılırken terör saldırıları düzenlemesine karşı tedbirlerini sürdürüyor.

Teröristler tahliyelerin başladığı ilk günlerde karagâh olarak kullandıkları binalar ile silah depolarını havaya uçurmuş, yaşanan şiddetli patlamalarda çok sayıda sivil kişi yaralanmıştı.

ulusal.com.tr

suriye