İki lider Buz Hokeyi'inde buluştu

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'in Tianjin kentinde buz hokeyi izlemeye gittiler. Maça katılmak için Pekin'den Tianjin'e giden iki lider, yolculukları sırasında 1 milyar dolar bütçeli ortak endüstriyel yatırım fonu kurulmasını öngören anlaşma imzaladılar.

Alkışlar ve büyük bir coşku eşliğinde Çin'in Tianjin Kapalı Stadyumu'na girdiler.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin, Çin ile Rus gençlik takımları arasında kuzey Çin'in liman kenti Tianjin'de oynanan buz hokeyi maçını izlediler.

7 bin izleyicinin doldurduğu stadyumda liderler coşkuyla karşılandı.

Çin Devlet Başkanı Xi, maçın Çin ve Rus gençleri arasındaki dostluğu gösterdiğini söyledi. Çin'in buz hokeyinde olduğu gibi tüm spor dallarında Rusya'yla biraraya gelmesinden mutluluk duyacağını söyledi Putin'e.

Xi, iki ülkenin gençleri arasındaki dostluğun nesilden nesile geçerek güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Maçtan önce iki lider, oyuncularla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Oyuncularsa formalardan birer tane liderlere hediye etti. Maç sonrası Putin, iki takımın performanslarının mükemmel olduğunu söyledi.

Xi ve Putin öncesinde, maçı katılmak için Pekin'den Tianjin'e giden yüksek hızlı bir trende 1 milyar dolar bütçeli ortak endüstriyel yatırım fonu kurulmasını öngören anlaşma imzaladı.

ulusal.com.tr

Putin