Diyarbakır'da HDP'ye destek yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yaptığı yürüyüş çağrısı halktan destek görmedi. Bazı gruplar Sur'a yürümek istedi, ancak polis uyarı anonslarının ardından müdahale etti. Gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. İlçede esnaf da kepenk kapatmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı halk destek verdi. Kentin bazı bölgelerinde toplanan az sayıdaki gruplara da müdahale edildi.

Diyarbakır Valiliği sabah saatlerinde Sur'a girişlerin yasak olduğunu duyurdu.

Polis ve jandarma yürüyüş saatinden önce kentte güvenlik önlemlerini arttırdı, önemli noktalara TOMA'lar konuşlandırıldı.

Saat 15.30 sıralarında Sur'a yürümek için Urfakapı'da bekleyen yaklaşık 200 kişiden oluşan gruba polis dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Son yapılan anonsta ise gruba 2 dakika süre verildi.

Ancak uyan olmayınca polis, gaz bombası, tazyikli suyla müdahale etti. Gruptakiler de polise taş, havai fişek attı. Bir süre devam eden olayların ardından gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Kentin diğer noktalarında toplanan gruplar da yürüyemeden dağıldı.

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı kentte, vatandaşlar günlük yaşamlarını olağan akışında sürdürdü, esnaf kepenk kapatmadı.

ulusalkanal.com.tr