Türkiye'nin IŞİD hedeflerini vurmasına ABD'den ilk değerlendirme

Türkiye'nin Suriye ve Irak topraklarında IŞİD hedeflerini vurmasına ABD'den ilk değerlendirme geldi. ABD'nin IŞİD'e karşı Doğal Kararlılık Operasyonu sözcüsü Albay Steve Warren, operasyonların IŞİD karşıtı koalisyonun şemsiyesi altında yapıldığını belirtti. Ancak, Koordinasyon üzerinde çalışılması gerektiğine dikkat çeken ABD'li komutan "Ankara'nın nereyi vuracağını önceden bilmek istiyoruz" diye de ekledi.

Türkiye'nin IŞİD hedeflerini vurmasına ABD'den ilk değerlendirme

ABD öncülüğündeki koalisyonun Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türkiye'nin IŞİD mevzilerini vurmasını değerlendirdi.

Bağdat'ta gazetecilerin sorularını telekonferans yöntemiyle yanıtlayan Albay Warren, "Türkiye'nin Menbic cebinde çok etkili top atışları yaptığını gördük. Bu bölgede yaptıkları topçu ateşiyle ilgili koordinasyonumuzu sağlamlaştırmak için Türkiye ile çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Warren, Türkiye'nin bu operasyonunun IŞİD karşıtı koalisyonun şemsiyesi altında yapıldığını belirterek, "Ama yine de koordinasyon üzerinde çalışmamız gerek" dedi. "Nasıl bir koordinasyon" sorusu üzerine ise Warren, "Tam olarak nereyi vuracaklarını vurmadan önce bilmek istiyoruz" şeklinde yanıt verdi. Türkiye'nin bir ihtiyacı karşıladığını dile getiren Warren, bölgede havanın bozuk olması nedeniyle hava desteği sağlama konusunda sorun yaşadıklarını, Türkiye'nin top atışlarıyla bu noktada devreye girdiğini söyledi.

Albay Warren ayrıca, bölgenin doğusunda PYD'nin komutasındaki Suriye Demokratik Güçlerinin, batısında ise ABD'nin eğit-donat programında eğitilen gruplar tarafından desteklenen güçlerin bulunduğunu kaydetti. Warren, "Şu anda devam eden savaş oldukça zorlu. Gördüğüm görüntüler Birinci Dünya Savaşı'ndaki durum gibi" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

abd