Özelleştirmeye karşı mücadele Türkiye işçi sınıfının onur savaşıdır

Türk-İş'in özelleştirme, taşeronlaşma gibi konulara dikkat çekmek için Türkiye genelinde Akp İl binası önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapma kararı üzerine Antalya'da Türk-İş'e bağlı işçiler Akp İl binasında oturma eylemi gerçekleştirdiler. İşçi Partisi, CHP İl Gençlik Kolları,TGB,TLB de eyleme destek verdi.

Özelleştirmeye karşı mücadele Türkiye işçi sınıfının onur savaşıdır

Ülkemizde yağma ve talana dönüşen özelleştirmeye karşı Türk-iş olarak mücadele edeceklerini vurgulayan Türk-İş temsilcisi,Tes-İş Şube Başkanı Hacı Mevlüt Ünal, 'Özelleştirmeye karşı mücadele, Türkiye işçi sınıfının onur savaşıdır, varlık savaşıdır.' diye konuştu.

Yağma ve talana dönüşen özelleştirmelerin derhal son bulmasını istediklerini belirten Ünal, 'Soma da 301 arkadaşımızın iş cinayetine kurban gitmesi, birilerine ders olmalıdır.Yeni canlar yitirilmemesi için bu özelleştirmeler derhal durdurulmalıdır.' diye konuştu.

İşçi sınıfının var olduğu sürece, direnişin ülkenin dört bir yanında devam edeceğini belirten Ünal, ' Yağmaya, talana, vurguna, yolsuzluklara karşı direniş devam edecektir. Halkımız için, vatanımız için devam edecektir.' dedi. Sorunlara çözüm bulunmadığı müddetçe Akp il binası önünde yarın da olacaklarını vurgulayan Ünal, ' Bugün yüzlerle, binlerle geldik, yarın on binlerle, yüz binlerle geleceğiz.' dedi.

Haber: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

işçi türkiş