Şehit Uzman Çavuş Selçuk Dost, Besni'de toprağa verildi

Diyarbakır Sur'da şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Dost için memleketi Adıyaman'da tören düzenlendi. Kürtçe ağıtların yakıldığı törende, şehidin kardeşleri ağabeylerini onun şapkası ve üniformasıyla karşıladı. Sur'da devam eden terör operasyonlarında ise yaralanan 3 asker şehit oldu.

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Dost, Besni'de toprağa verildi

Diyarbakır Sur’daki çatışmalarda yaralanıp şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Dost, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi ilk olarak Adıyaman'ın Besni ilçesi Suvarlı Beldesi’ndeki baba ocağına getirildi. Büyük Türk bayrağının asıldığı şehit evinde Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Baba ocağında şehidi bekleyen kardeşleri, ağabeylerini onun üniformasıyla karşıladı.

Burada helallik alındıktan sonra cenaze töreni için Suvarlı Merkez İlköğretim Okulu bahçesine geçildi.

Üst düzey devlet erkanının da katıldığı törende binlerce vatandaş yer aldı.

Alınan son helalliğin ardından askerlerin omzunda cenaze aracına taşınan şehit uzman çavuş, belde mezarlığında toprağa verildi.

Bir şehit haberi de GATA'dan geldi. Teröristlerin kullandığı keskin nişancı tüfeği Kanas ile ağır yaralanan uzman çavuş Yetkin Erşan, tedavi gördüğü GATA'da şehitlik mertebesine yükseldi.

Öğleden sonra memleketi Hatay’a getirilen şehit Yetkin Erşan'ın cenazesi binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Sur'da devam eden terör operasyonlarından 2 şehit haberi daha geldi. Sabah saatlerinde Uzman Çavuş Osman Kaplan'ın şehit düşmesinin ardından çıkan çatışmalarda Uzman Çavuş Hakan Kaçar da ağır yaralandı.

Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan Kaçar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ulusalkanal.com.tr

toprağa verildi Adıyaman Besni