AKP'de bakan-vekil tartışması

CHP’nin, işlenen bir suçta taraflar arasında uzlaşma sağlayan uzlaştırmacılar için getirdiği öneri AKP’li vekiller ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı karşı karşıya getirdi. "Uzlaştırmacılar hukuk fakültesi mezunlarından seçilsin” önerisine AKP’li vekiller destek verdi, Bakan Bozdağ ise karşı çıktı. "Genel Kurul'da bunu değiştireceğiz" diyen Bozdağ’a AKP'li vekiller "Gidin nerede değiştiriyorsanız değiştirin" karşılığını verdi.

AKP'de bakan-vekil tartışması

AKP'li bakan ile milletvekilleri karşı karşıya geldi, tartışma karşılıklı söz düellosuna dönüştü.

Tartışma, işlenen bir suçta şüpheli veya sanık ile mağdur arasında uzlaşma sağlayan uzlaştırmacıların seçim yöntemine ilişkin yaşandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, uzlaştırmacıların Cumhuriyet Başsavcılığı bürosunda, Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen isimlerden seçilmesini istedi. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgiye göre büroda görevlendirilen kişilerin de avukat veya hukuk eğitimi almış kişilerden oluşmasını talep etti.

CHP ise Meclis Adalet Komisyonu'nda uzlaştırmacıların hukuk fakültesi mezunlarından seçilmesine yönelik bir öneri getirdi. Öneriye AKP'li komisyon başkanı Ahmet İyimaya dahil bazı AKP'li komisyon üyeleri destek verdi.

AKP'li hukukçuların öneri için kabul oyu kullanmasına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tepki gösterdi. Bozdağ, AKP’li vekillere "Bu teklifi Genel Kurul'da değiştiririz" diye seslendi. CHP'nin önerisine destek veren AKP'liler ise Bozdağ’a "Gidin nerede değiştiriyorsanız değiştirin" karşılığını verdi.

Yeniden söz alan Bozdağ, "Ben de avukatım ama yaptığınız meslek dayanışması, yanlış" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanının yoğun itirazına rağmen kabul edilen öneri Meclis Genel Kurulu’na gidecek.

chp AKP bekir bozdağ