Başbakan Yıldırım: FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesi 170'e yakın ülkede büyük tehdit

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ’nün 170’e yakın ülkede büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, “Pakistan'ın atacağı ilave adımlar ile FETÖ artık Pakistan'da hayat alanı bulamayacak” dedi.

Başbakan Yıldırım: FETÖ'nün yurt dışı örgütlenmesi 170'e yakın ülkede büyük tehdit

"Bu terör örgütünün bütün izlerinin silinmesi ve Pakistan'dan çıkarılması konusunda çok titiz bir yaklaşımımızın olduğunu biliyoruz. Biz de Türk kardeşlerimizin yanındayız ve omuz omuzayız"

Ankara, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i ağırladı. Şerif önce, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Çankaya’da resmi törenle karşılandı.

İki lider 1 saat süren görüşmenin ardından Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5’inci Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda iki ülke arasında ekonomi, enerji, savunma başta olmak üzere birçok alanda anlaşmalar imzalandı. İmza töreninin ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım FETÖ’nün Türkiye dışında da tehdit oluşturduğuna dikkat çekti, Pakistan’a teşekkür etti.

"Terör örgütü Fetullahçı örgüt faaliyette bulunduğu 170'e yakın ülkede büyük bir tehdittir. Kardeş Pakistan'ın değerli kardeşimin atacağı ilave adımlar ile FETÖ artık Pakistan'da hayat alanı bulamayacak. Tamamen ülkeyi terk edecektir."

Pakistan Başbakanı temasları kapsamında Meclis’i de ziyaret etti. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında bombalanan Şeref Holü'ndeki bölümü gezen Şerif, saldırının hedef aldığı yere karanfil bıraktı.

"15 Temmuz çok karanlık bir geceydi ama o karanlık gecede cesaret, sebat, kahramanlık, fedakarlığın çok parlak örneklerini gördük"

ulusalkanal.com.tr

fetö Başbakan Yıldırım pakistan