Ergenekon davasının temyiz duruşmasında 5'inci gün bitti, yurtseverler savunmalarını yaptı

Ergenekon davasının Yargıtay’daki Temyiz duruşmasının 5’incisi yapıldı. Duruşmada ilk sözü Aydınlık Gazetesi Yazarı Hikmet Çiçek aldı. Çiçek “Cumhuriyeti yıkmaya çalıştılar, başaramadılar, şimdi onlar Silivri’de” diye konuştu. Emekli orgeneral Nusret Taşdeler de hiçbir gücün Türk ordusunun mayasını bozamayacağını söyledi. Terörle mücadelede gazi olduğunu hatırlatan Emekli Binbaşı Fikret Emek de çarpıcı mesajlar verdi.

Ergenekon davasının temyiz duruşmasında 5'inci gün bitti, yurtseverler savunmalarını yaptı

Ergenekon Davasının Yargıtay 16’ıncı Ceza Dairesinde görülen temyiz duruşması görüldü.

Duruşmada Aydınlık Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hikmet Çiçek, Emekli Orgeneral Nusret Taşdeler ve Emekli Binbaşı Fikret Emek savunma yaptı.

Gazeteci Hikmet Çiçek savunmasına Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak başladı.

F tipi örgütün Cumhuriyeti yıkmak amacıyla kumpas kurduğunu söyleyen Çiçek, “Ama bunun öyle kolay olmayacağını anladılar. Şimdi kendileri Silivri'deler” ifadelerini kullandı. Gazeteci Çiçek, “Ergenekon” davasının bir hukuk davası olmadığını vurguladı, hedefin Cumhuriyet’le hesaplaşma olduğunu söyledi.

Savunmasını yapan Emekli Orgeneral Nusret Taşdeler de kumpaslarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef alındığını söyledi. Hiçbir gücün Türk Ordusunun mayasını bozamayacağını belirten Taşdeler, kumpasların hedefi için de “Sınırlarımızın, ABD ve batılı devletler tarafından değiştirilmek istenmesidir” saptamasını yaptı.

Emekli Binbaşı Fikret Emek de Doğu’da terör örgütlerine karşı görev yaptığını ve gazi olduğunu hatırlattı. Emek, "Vatanı uğruna kanını dökmüş bir gazinin asla terörist olamayacağını anlamamaları mümkün değildir. Bana terörist denilmesini hazmedemiyorum" sözlerini kullandı. HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr