Uşak'ta yüzlerce öğrenci Özgecan için yürüdü

Uşak'ta yüzlerce öğrenci Özgecan için yürüdü

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği Uşak İl Örgütleri dün (18 Şubat Çarşamba, 2015) canice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan için yürüdü. Uşak’ın merkezi caddesini boylu boyunca dolduran liseli ve üniversiteli gençler “Unutmadık, Unutturmayacağız” yazılı, Özgecan’ın resminin bulunduğu pankartı Türk Bayrağı’yla birlikte kortejin en önünde taşıdı.

Yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı yürüyüşe, etkili soğuğa rağmen, liselilerin yoğun katılımı dikkat çekti. Çevrede bulunan çok sayıda yurttaş da yürüyüşe eşlik etti.

“Kadınlara özgürlük, laik Türkiye!”, “Özgecan Aslan ölümsüzdür” sloganlarının atıldığı yürüyüş hükümet konağı önünde yapılan basın açıklamasıyla son buldu.

TGB adına açıklamayı lise öğrencisi Ecesu Akın yaptı.

Yürüyüşe destek veren Vatan Partisi Uşak İl Örgütü adına açıklamayı yapan, Vatan Partisi Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyesi Ezgi Sağcan kadınların çığlığının Tayyip Erdoğanların sonu olacağını söyledi ve partisinin çözümü Ankara’daki 15 bin kişilik kurultayda ilan ettiğini söyleyerek; “Bilim insanı Prof. Rennan Pekünlülerin hapse atıldığı, Özgecanlarımızın yakıldığı bu karanlık rejime son vereceğiz. Bilimin yol göstericiliğinde Atatürk’ün çağdaş, aydınlık, laik Türkiye’sini kuracağız” dedi.

ulusalkanal.com.tr

uşak