BM'den mülteci raporu

Birleşmiş Milletler raporuna göre 2014’te savaş ve çatışmalar nedeniyle yerinden, yurdundan edilenlerin sayısı rekor seviyede arttı. Yaklaşık 14 milyon insan göç etmek zorunda kaldı. Zorunlu göçten en çok nasibi alan Türkiye ise misafir ettiği mülteci sayısı ile birinci oldu

BM'den mülteci raporu

Dünyada her gün ortalama 42.500 kişi yerinden ediliyor. Birleşmiş Milletler "2014 Küresel Eğilimler Raporu" yayımlandı ve çarpıcı rakamlar ortaya çıktı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres istanbul'da yaptığı basın toplantısında raporu kamuoyuna açıkladı. Hergün yerinden edilenlerin sayısı 2010 yılında günde ortalama 11.000 kişiyken, 2014 yılında bu sayı 42.500 kişiye yükseldi.

Rapora göre, 2014’te savaş ve çatışmalar nedeniyle göç edenlerin sayısı rekor seviyede arttı ve 13,9 milyon kişi zorla yerlerinden edildi.

Suriye nüfusunun yüzde 40’ı yani 7.6 milyon kişi yerlerinden edilmiş durumda ve 3.88 milyon Suriyeli mülteci konumunda. Irak’ta ise geçen yıl 3.6 milyon kişi yerlerinden edildi.

Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, yaptığı açıklamada Türkiye'nin, dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu da söyledi.

ulusalkanal.com.tr