HSYK, 700 Hakim ve savcı hakkında soruşturma başlattı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 700 hâkim ve savcının ihracı ve yargılanması için harekete geçti. Bu isimlerin F tipi örgütle bağlantılı oldukları belirtildi. HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, 5 bine yakın ismin paralel örgütün yargı ayağına yakın veya içinde olduğu tespiti yapıldığını, soruşturma açılacak hakim ve savcı sayısının artabileceğini açıkladı.

HSYK, 700 Hakim ve savcı hakkında soruşturma başlattı

HSYK Teftiş Kurulu, F tipi örgütün yargıdaki yapılanmasına karşı harekete geçti. Kurul, şikâyetler ve ihbarlar üzerine 700 hâkim ve savcının ihracı ve yargılanması için soruşturma başlattı.

Bu isimlerle ilgili HSYK 2’nci Dairesi’nin önce açığa alma, sonra ihraç kararı vereceği ardından da yargılanacakları bildirildi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, 5 bine yakın ismin F tipi örgütün yargı ayağına yakın veya içinde olduğu tespiti yapıldığını açıkladı.

Yandırmaz, hakkında soruşturma açılacak hâkim-savcı sayısının Teftiş Kurulu’ndan gelecek raporlar ışığında artabileceğini söyledi.

Daha önce de savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hâkim Süleyman Karaçöl başta olmak üzere 14 hâkim ve savcı meslekten ihraç edilmişti. Teftiş Kurulu’nun hazırladığı raporlar doğrultusunda HSYK, 80 hâkim ve savcının da açığa alınması kararını vermişti.

ulusalkanal.com.tr