Gözler fezleke dosyalarında

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Fezlekeler karşılığını bulmalıdır" açıklamasının ardından gözler Meclis Anayasa Komisyonu'ndaki dosyalara çevrildi. Komisyondaki fezlekelerin çoğunluğu teröre destek ve yolsuzluk gerekçeleriyle hazırlandı. Meclis'teki toplam fezleke sayısı 452, 261 dosya ile HDP lider...

Gözler fezleke dosyalarında

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırının faili terör örgütü üyesi Abdulbaki Sömer'in cenazesine katılmasıyla başlayan fezleke tartışması büyüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu açıklaması da fezleke tartışmalarını alevlendi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre milletvekilleri için hazırlanmış ve Meclis Anayasa Adalet Komisyonu'nda ulaşan 452 fezleke dosyası var. Hakkında fezleke hazırlanan toplam milletvekili sayısı ise 113.

HDP'ye ait 261 fezlekenin tamamına yakını terör örgütü propagandası nedeniyle hazırlandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ise 60 fezlekesi var.

Fezlekelerin 40 tanesi ise AKP’ye ait. İktidar partisi için hazırlanan dosyaların çoğunluğunun gerekçesi yolsuzluk.

Fezlekelerin 137'si Ana Muhalefet partisine, 14'ü de MHP'ye ait.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da bu sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yeni bir fezleke hazırladı. Gerekçesi ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret.

ulusalkanal.com.tr