Eski EGM Yardımcısı Emin Arslan F Tipi örgütü açıkladı!

Eski EGM Yardımcısı Emin Arslan F Tipi örgütü açıkladı!

F tipi örgütün hedef alması sonucu görevinden uzaklaştırılan ve 1 yıl tutuklu kalan Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan savcılıkta ifade verdi.

Arslan, F tipi örgütün çalışma sistemini kendine uygulanan kumpasla, örneklendirerek anlattı. İşlenen suçun yasa dışı dinleme değil, örgüt suçu olduğunu vurguladı.

Savcı Alper Türközen'e ifade veren Arslan, Emniyet içindeki örgütlenmeye engel görüldüğü için tasfiye edildiğini anlattı. Arslan, önce 2008'de İBDA-C üyeliği ile, 1 yıl sonra ise Hizbullah üyeliği suçlaması ile yasa dışı dinlendiğini belirtti. 1 yıl tutuklu kalan Arslan, tahliyesinin ardından da Ergenekon üyeliği suçlaması ile takibe alındığını kaydetti.

Emin Arslan, yasa dışı dinlemelerin örgütsel çalışmanın bir parçası olduğunu belirtti.

"Bana yapılanlar, bu faaliyetlerin bir örgüt çatısı altında yapıldığının somut örnekleridir. Görüldüğü gibi örgütün Ankaradaki İstihbarat Daire Başkanlığındaki mensupları sahte isim ve gerekçelerle dineleme yapıp önce benim çevre ilişkilerimi öğrenip, ya benim hakımda santaj yapacağı bir bilgi elde etme, nasıl bir operasyona eklenip emniyetten uzaklaştırılacağımın planlarını bu önleme dinlemesi ile hazırlamaktadır. Suçun manevi unsuru açıkça bellidir. Bana yapılanlar bu çetenin varlığını belgelemektedir."

Emniyet Müdürü Arslan, Savcı Zekeriya Öz, yavuz kod adlı gizli tanık polis memuru, önleme dinlemesi için ilk raporu düzenleyen polis memuru ve onun sıralı amirleri ile bu dinlemelerin denetimini yapmayan amirlerden şikayetçi oldu. Arslan kararı veren hakimlerin de cezalandırılmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan