Gezi'den Kazdağları'na direniş sürüyor

Güzel Edremit Körfezi’mizin en önemli doğa değeri olan Kazdağları’na yönelik saldırılar, yağma ve talan girişimleri artarak sürüyor.

Gezi'den Kazdağları'na direniş sürüyor

OKTAY EKİNCİ’NİN ANISINA SAYGIYLA

DİREN KAZDAĞI GELİYORUZ.GEZİ’DEN KAZDAĞLARI’NA DİRENİŞ SÜRÜYOR.

KAZDAĞI’NI, DERELERİMİZİ, KUTSAL ZEYTİN AĞAÇLARIMIZI VERMEYECEĞİZ.

100’lerce Maden ruhsatı, Termik santraller yetmezmiş gibi, şimdide HES’ ler dayatılmaya çalışılıyor. Kazdağları’nın Bin Pınarının beslediği Körfeze akan tüm derelerimizde HES planları yapıldığını öğrendik. Dünyanın en önemli Eko- Sistemlerinden sayılan , 1000’i aşkın bitki çeşidi ve 78 Endemik tür ile eşiz bir Flora’ya sahip olan Kazdağları ‘’DÜNYA KÜLTÜR MİRASI’’ dır. Bu denli önemli bir Eko-Sisteme yönelik bu saldırılar kabul edilemez. Kabul etmedik, Etmeyeceğiz. Kazdağları’mızı vermemek için hep Direndik, Yine DİRENECEĞİZ.

Gezi Parkı ile Ülkemizin tümüne yayılan ‘’Direniş Ruhu’’nu, Kazdağları Direnişi ile sürdürmek kararlılığındayız. Bugün bunun için Kazdağı’nın zirvesinde, Sarıkız ile buluşmaya geldik. Bir kez daha Sarıkız Tepesinden haykırıyoruz. Kazdağları tüm insanlığa aittir, öyle kalacaktır. Başta emperyalist Altın-Gümüş tekelleri olmak üzere tüm Yağma ve Talan Girişimcilerine bir kez daha ‘’MEYDAN OKUYORUZ’’. Kazdağlarını Vermeyeceğiz. Doymak bilmez hırsları için tüm Dünyayı talan eden bu Maden Lobisi ile birlikte, Derelerimize göz diken HES yamyanları da, Zeytinliklerimize ‘’İmar Rantı’’ için göz koyan arsa ve yapı rantçıları da, bilsinlerki ; Tüm bu katliam girişimlerine GEÇİT VERMEYECEĞİZ.

Bugün Güzel Yurdumuz; 45000’i aşkın Maden Ruhsatı, 1000’lerce HES ruhsatı, Termik ve Nükleer Santral dayatmaları ile inanılmaz bir Yağma-Talan kuşatması altındadır. Bu emsalsiz işgal ve dayatmaya karşı sürdürdüğümüz mücadele, aynı zamanda Ülkemizin BAĞIMSIZLIK DEĞERLERİNİN KORUNMASI MÜCADELESİDİR. Ülkemizi; Emperyalis talancılar ve Yerli İşbirlikçilerine karşı kararlılıkla savunacağız. Mustafa Kemal’in dediği gibi; GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER.

Bir kez daha haykırıyoruz Yurtsever Yüreklerimizle. Kazdağları’nın Bin pınarı GÖZYAŞLARI olmayacaktır. Mıhlı Çayı, Şahin Deresi, Manastır Çayı, Kızılkeçili Çayı, Zeytinli Çayı ve tüm akarsularımız ‘’ÖZGÜR AKACAKTIR’’. Derelerimizde HES’lere izin vermeyeceğiz. Derelerimizde gece-gündüz NÖBETTE OLACAĞIZ. Canımızı vereceğiz; Dağlarımızı, Sularımızı, Ağaçlarımızı, Kuşlarımızı, Sincaplarımızı yani tümüyle Eşsiz Doğamızı ve Onurumuzu VERMEYECEĞİZ.

Çok üzgünüz. 15 Ekim Günü, ne yazık ki Oktay EKİNCİ’yi yitirdik. Onu sonsuzluğa uğurladık 17 Ekim’de. Yılardır sürdürdüğümüz mücadeleye, Yazıları ile, Panel- Söyleşileriyle, Televizyon Programları ile inanılmaz katkılar yapan büyük usta, gerçek bir Kazdağları, Kutsal Zeytin Ağacı ve Güzel Edremit Körfezi aşığı, dostuydu. Türkiye Çevre Mücadelesi Tarihine adı ÖNDER olarak yazılacak olan Oktay Ekinci, Güzel Edremit Körfezinin Bekçilerinin Mücadelesinde Yaşayacak. Ülkemizin neresinde bir çevre sorunu ve mücadelesi varsa, orada mutlaka izi olan bu Bilge insan, Büyük Usta’ya söz veriyoruz ki; onun sözüyle ‘’ÜLKEMİZİ ÜLKE- BİZİ İNSAN YAPAN DEĞRLER’’ uğruna sonuna kadar savaşacağız.

Kazdağları, Madra Dağı, Kozak yaylası ve tüm güzel yurdumuzda ‘’HAYAT ALTIN’dan DAHA DEĞERLİDİR. Birilerinin çıkarı için, ‘’HAYATIMIZIN KARARTILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’’. Derelerimizi HES yağmacılarına vermeyeceğiz. ’’DERELERİMİZ ÖZGÜR AKACAK’’.

Kutsal Zeytin Ağaçlarımızı Arsa ve Yapı rantçılarına ‘’ YAĞMALAYATMAYACAĞIZ ‘’.

GEZİ’den KAZDAĞLARINA DİRENİŞ SÜRÜYOR. DİRENİŞİMİZİ YILMADAN SÜRDÜRECEĞİZ.

Değerli halkımıza ve tüm ilgili çevrelere ‘’ KARARLILIKLA DUYURUYORUZ ‘’. Saygılarımızla.

GÜMÇED EDREMİT KÖRFEZ ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ve

GÜZEL EDREMİT KÖRFEZİNİN BEKÇİLERİ Adına

MEHMET AKİF ÖZNAL / Başkan

gezi Edremit Körfezi Kazdağları