Avrupa Birliği , olağanüstü liderler zirvesini topladı

Avrupa Birliği , olağanüstü liderler zirvesini topladı. Öncelikli gündem ise mülteci krizi ve Amerika ile giderek gerginleşen ticaret savaşları oldu.

Avrupa Birliği , olağanüstü liderler zirvesini topladı

Avrupa Birliği ülkeleri, Brüksel'de olağanüstü zirve topladı.

28 ülke liderinin katıldığı olağanüstü 4 oturumlu zirvenin gündeminde öncelik mülteci krizi oldu.

Amerika ile ticari gerginliğin masaya yatırılacağı zirvede ele alınacak başlıklar arasında Rusya ile ilişkiler, Brexit, dış ilişkiler ve ekonomi de var.

Zirvenin ikinci günü yapılması planlana oturumda ticari ilişkileri tartışacak AB ülkeleri, ABD yönetiminin çelik ve alüminyuma koyduğu ek vergilere ilişkin yeni bir misilleme planı üzerinde çalışılacak.

Bu noktada AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un üye ülke liderlerini Kanada'da gerçekleşen G7 toplantısı hakkında bilgilendirmesi öngörülüyor.

Tusk'ın zirve öncesinde liderlere gönderdiği mektupta kullandığı ifadeler dikkat çekti. Tusk, "Batı'da birliği tesis etmek üzere yoğun çabalarımıza rağmen, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikaları nedeniyle transatlantik ilişkiler çok ciddi baskı altında. Birliğimizi en kötü senaryoya karşı hazırlamalıyız " dedi.

Ekonomi başlıklı toplantının sonunda AB'nin Dünya Ticaret Örgütü'ne dayalı kurallara bağlı uluslararası ticaret sistemine desteğini yinelemesi bekleniyor.

Brüksel'de toplanan olağanüstü zirve 29 Haziran'da sona erecek.

ulusal.com.tr