İlk iş 'tezkere'

Meclis'in 24'ncü dönem 5'nci yasama yılı bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açış konuşmasını yapacağı yeni yasama yılının ilk gününde CHP, yeni grup başkan vekillini seçecek. Yarın Irak ve Suriye tezkerelerini karara bağlamak için toplanacak olan Genel Kurul, 14 Ekim'e kadar çalışmalarına ara verecek.

İlk iş 'tezkere'

Türkiye Büyük Millet Meclisi 24'ncü Dönem 5'nci Yasama Yılı bugün başlıyor.

Atatürk Anıtı'nda saat 14'te düzenlenecek ilk törenin arından Saat 15'te Meclis Başkanı Cemil Çiçek birleşimi açacak. Yasama yılı açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Bugün Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, komisyon gündemine gelecek.

Basına kapalı toplanacak olan CHP grubunda Muharrem İnce'den boşalan grup başkanvekilliğinin yanı sıra 3 grup yönetim kurulu üyesi ile 1 grup denetçi üye seçimi yapılacak.

Meclis başkanı Cemil Çiçek akşam saat 19'da yeni yasama yılı nedeniyle resepsiyon verecek.

Meclis'in ilk işi ise tezkereler olacak. Meclis Genel Kurulu'nda yarın Irak ve Suriye tezkereleri kapalı oturumda görüşülecek. Genel Kurul, tezkereleri karara bağladıktan sonra Kurban Bayramı dolayısıyla 14 Ekim Salı gününe kadar çalışmalarına ara verecek.

ulusalkanal.com.tr