Türkiye İzmir için tek yürek

Türkiye, İzmir için tek yürek oldu. Şiddetli depremle sarsılan İzmir'e Türkiye'nin birçok ilinden insani yardımlar gönderiliyor. Sakarya ve Elazığ'dan ihtiyaç malzemeleri taşıyan yardım tırları yola çıkarken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde günlük 20 bin kişiye sıcak yemek verecek.

Türkiye İzmir için tek yürek

Deprem felaketini daha önce yaşayan şehirler, İzmir için tek yürek oldu… Kocaeli, Sakarya, Elazığ ve Afyon, İzmir' e yardım eli uzattı.

1999 Marmara depremini yaşayan Kocaeli, İzmir için seferber oldu. . Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yardım malzemelerinin yanı sıra bölgeye 27 ton kuru gıda ile 20 bin kişi için 3 öğün sıcak yemek sağlayacak ekip gönderdi.

İzmit Belediyesi de 10 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi ve sosyal hizmet uzmanlarını bölgeye yolladı. Ekiple birlikte temel ihtiyaç malzemeleri, battaniye, ısıtıcı, maske, kolonya ve dezenfektan gibi malzemeler de gönderildi.

Sakarya'da vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda, İzmir için harekete geçti. Kent meydanında konuşlandırılan tıra, vatandaşların getirdiği ilk yardım ve ihtiyaç malzemeleri yüklendi.

Ocak ayında şiddetli depremle sarsılan Elazığ da İzmir'in acısını paylaşıyor. Elazığ'dan, İzmir'e depremzedeler için 1 tır yardım malzemesi gönderildi.

Van'ın Erciş ilçesinde ise bir grup çocuk, topladıkları oyuncak ve kitapları İzmir'deki akranlarına gönderdi. İlçede 9 yıl önce yaşanan depremin acısını yaşayan çocuklar, İzmirli yaşıtlarının açısını paylaşmak ve onların yanlarında olduklarını göstermek amacıyla kitap ve oyuncak kampanyası başlattı.

Van'ın Edremit Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de İzmir'deki depremzedelere giyim ve gıda malzemelerinden oluşan yardım tırları gönderdi.

ulusal.com.tr

deprem izmir türkiye yardım