Türk-İş, 1 Mayıs'ta Çanakkale'de

Türk İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Bağımsızlık Mücadelesinin meşalesinin yakıldığı Çanakkale’de kutlama kararı aldı. Türk-İş Başkanlar Kurulu, kiralık işçilik yasa tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirildiği takdirde örgütlü işyerlerinde eylemlere başlanacağı mesajını da verdi.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Ankara’da toplanarak çalışma hayatıyla ilgili gündemdeki konuları ve yapılmak istenen yasal düzenlemeleri görüştü.

Türkiye’nin terörle mücadelesinin de değerlendirildiği toplantıda Konfederasyon tarafından izlenecek politikalar belirlendi.

Toplantıdan sonra yayımlanan sonuç bildirisinde, “1 Mayıs’ta Çanakkale’deyiz”, “TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, geçmiş yıllarda olduğu gibi, 81 ilde en etkin biçimde kutlanması kararını almıştır. Bu yıl Konfederasyonumuzun merkezi düzeydeki kutlaması Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı ve bağımsızlık mücadelesi meşalesinin yakıldığı cephe olan Çanakkale ilimizde olacaktır” denildi.

Bildiride, “Kiralık işçilik” olarak bilinen kanun tasarısıyla yapılmak istenen düzenlemelere işçi kesiminin tepkisi de yer aldı. Sonuç bildirisinde, “Tasarı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilirse, örgütlü olunan tüm iş yerlerindeki üyelerimiz demokratik haklarını kullanarak protesto eyleminde bulunacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, çalışma hayatıyla ilgili olarak gündeme getirilmek istenen yeni düzenlemelerin iş barışını bozacak gelişmelere yol açacağı belirtildi.

Amasya Yeni Çeltek’te aileleriyle birlikte hak mücadelesi veren maden işçilerini desteklediklerini söyleyen Türk-İş, terör, ayrımcılık, ötekileştirmeye karşı da birlik çağrısı yaptı.

Haber: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr