Kurtulmuş'tan Yeni Türkiye vurgusu!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, başkanlık sistemini esas alan yeni bir anayasa istediklerini söyledi. AKP Sultanbeyli İlçe Kongresinde konuşan Kurtulmuş, sık sık yeni Türkiye vurgusu da yaptı. “Genel Merkezine mescit açmak zorunda kalan bir CHP’ye geldik” diye konuştu.

Kurtulmuş'tan Yeni Türkiye vurgusu!

“Başkanlık sistemini esas alan yeni bir anayasaya hayati derecede ihtiyacımız var.” Bu sözler Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ait.

Sultanbeyli AKP İlçe Kongresi'nde konuşan Kurtulmuş, yeni bir anayasa girişiminde bulunacaklarının sinyalini verdi.

Başkanlık sistemini esas alan yeni bir anayasaya, siyasi partiler yasasına, seçim yasasına, Meclis iç tüzüğüne hayati derecede ihtiyacımız var. Türkiye'de çözüm sürecini bitirmek, barış ve kardeşliği tesis etmek için yeni bir anayasayla ihtiyacımız var. Şimdiye kadar birçok işler yapıldı ama yeni bir anayasayla süreç taçlandırılacaktır.

Kurtulmuş, 2015 seçimlerini son viraj olarak tanımladı. Seçimlerde anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa erişmek istediklerini vurguladı.

Konuşmasında sık sık yeni Türkiye vurgusu yapan Başbakan Yardımcısı, CHP’nin Genel Merkezine mescit açmasına da değindi. “Kendi genel merkezlerine mescit açmak zorunda kalan CHP’ye geldik” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr