Şanlıurfalı Abdulsamet Çevik dünya şampiyonu oldu

Şanlıurfalı sporcu Abdulsamet Çevik, İspanya'da düzenlenen IFBB Dünya Şampiyonası'nda şampiyon oldu.

Şanlıurfalı Abdulsamet Çevik dünya şampiyonu oldu

Şanlıurfa'da yaşayan Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü sporcusu Abdulsamet Çevik, İspanya'da düzenlenen IFBB- Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Dünya Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı.

Daha önce Türkiye şampiyonluğu da bulunan, Harran Üniversitesi BESYO 2. Sınıf öğrencisi Abdulsamet Çevik, dünyanın en büyük profesyonel yarışmalarından olan IFBB Dünya Şampiyonası'nda birinci oldu.

65 ülkeden 1800 sporcunun katıldığı organizasyonda kürsünün en tepesine adını yazdıran 21 yaşındaki milli sporcu İspanya'da İstiklal Marşımızı okutarak Türk Bayrağı'nı dalgalandırdı.

Şanlıurfa'da gündüzleri çalışıp ailesine bakan, akşamları da kasapları gezerek tavuk parçaları toplayarak çok zor şartlarda organizasyona hazırlanan Çevik, dünya şampiyonluğu sonrası duygularını şu sözlerle ifade etti:

- İspanya'da düzenlenen IFBB Dünya Şampiyonası'nda zorlu bir süreçten geçip dünya şampiyonu oldum. Çok zor bir süreçti, elimden geleni her zaman yapmaya çalıştım. Çok zorlanmama rağmen Allah bugünleri bana kısmet etti. Büyük bedeller ödedim ama karşılığı güzel oldu, bayrağımı ülkemi, dünyanın başka bir ucunda, başka bir ülkede her zaman ön planda tutmaya çalıştım ve tuttum Allah'ın izniyle inşallah daha güzel başarılara imza atarım.

Vücut Geliştirme ve Fitness