Karanlığa teslim edildiler

Güneydoğu'nun elektrik kesintileri yüzünden çektiği çile bitmiyor. Mardin'de 120 köy karanlığa teslim edildi. 100'lerce çiftçi "Yeter artık çektiğimiz çile" dedi, İpek Yolu'nu traktörleriyle trafiğe kapattı. Protesto sebebiyle Nusaybin- Kızıltepe arasında 40 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Güneydoğu yine karanlığa teslim edildi. Bölgenin bitmeyen çilesi, elektrik kesintilerine bu kez Mardinli çiftçiler isyan etti. Çiftçiler, İpek Yolu'nu traktörleriyle trafiğe kapattı.

Hava 45 derece ancak onların elektiriği yok. 120 köyde yaşanan elektrik kesintisi yurttaşların canına tak ettirdi.

Köylüler, artık tarlalarında kuruyan mahsülden geçti bir yudum içecek soğuk suya muhtaç hale geldi. Yani ilde sorun çok çözen yok. Günde 10 saat yaşanan elektrik kesintisi nedeniye çiftçiler tarlasını sulayamadı, düşük voltaj nedeniyle elektronik eşyları yandı, esnaf malı bozuldu.

100'lerce çiftçi traktörleriyle İpek Yolu'nu kapattı. Saat 10'da başlayan protesto yaklaşık 4 saat sürdü. Yolun her iki tarafından da trafik akışına izin verilmedi. Jandarma ile çiftçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Eylem sebebiyle Nusaybin ve Kızıltepe arasında 40 kilometre uzunluğunda araç konvoyu oluştu. Habur'a giden yüzlerce tır yolda mahsur kaldı.

Jandarma, çiftçilerle görüşse de ikna edemedi. Çiftçiler, milletvekilleri ve valinin olay yerine gelmedikleri müddetçe protestoyu bitirmeyeceklerini söyledi.

Köylüler, "Hükümete verdiğimiz oylar haram olsun" dedi.

ulusalkanal.com.tr

güneydoğu mardin Elektrik Kesintileri