TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu'ndan Yemen açıklaması: Emperyalizme direnen devrimcilerine selam olsun

TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu'ndan Yemen açıklaması: Emperyalizme direnen devrimcilerine selam olsun

TGB Dışilişkiler Bürosu Yemen'deki gelişmelere istinaden yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamayı TGB Uluslararası İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu yaptı. İlhamoğlu, emperyalizme karşı direnen Yemen'in devrimcilerine selam göndererek şunları ifade etti:

ABD ve Suudiler’inetkisindeki Yemen Hükümeti’ne ve bu hükümetin anti demokratik uygulamalarına tepki olarak devrimci ve anti-emperyalist söylemlerle bir gençlik hareketi şeklinde yola çıkan Husi Hareketi sonrasında hükümetin diktatörlüğüne karşı tüm Yemen halkının temsilcisi haline geldi. 2003 yılında, Husi lideri Hüseyin Husi’nin ABD ve İsrail karşıtı konuşmalarının halk üzerinde etkili olması sebebi ile hareketin 650 üyesi Yemen Hükümeti tarafından tutuklanmış ve halk üzerinde büyük bir ekonomik ve siyasi baskı uygulanmıştı.Amerika desteği ile El –Kaide gibi terör örgütleri bu halk hareketine karşı konumlandırılmıştı. Bu baskıyı kırmak için Husi Hareketi halkı da arkasına alarak büyük bir direniş başlattı. Bu direniş 2015’de başarıya ulaştı, 20 Ocak tarihinde Husiler Yemen halkı ile birlikte başkanlık sarayını ele geçirdi.

Halk hareketi Husiler önderliğinde hükümeti dağıttı ve Devrimci Komite’yi kurdu. Yolsuzluğu bitirmeye, ülkedeki Amerikan etkisini kırmaya, adil ekonomik koşulları yaratmaya ilişkin talepler yayınlandı. Halk hareketinin bu devrimci çıkışıyla sadece El-Kaide aracılığıyla başa çıkamayacağını anlayan Suudi Hükümeti Amerika’yı ve çevre ülkeleri fiili olarak desteğe çağırdı ve 10 ülkenin de katılımı ile Yemen’e askeri operasyon başlatıldı. Bu yazıyı kaleme aldığımız sırada Suudi Arabistan’ın başını çektiği bu saldırı sonucunda en az 40 sivil ölmüş ve 50 kişi de yaralanmış durumdadır. Hava saldırılarının ardından kara operasyonunun da başlatılacağı bu kanlı çete tarafından ilan edilmiştir. Cevap Yemen halkından geldi. Vahşi saldırı sonrasında başkent Sana’dabinlerce insan meydanlara çıktı.

Türkiye Gençlik Birliği heyeti olarak Ocak ayında Lübnan’a gerçekleştirdiğimiz ziyarette Yemen halk hareketinin öncüsü Ensarullah Hareketi’nin temsilcileri ile tanışıp emperyalizme karşı mücadelenin ortak zeminlerini tartışmıştık. Temsilciler ‘Ülkemizi 6 parçaya bölmeye çalışıyorlar, biz ise birleştirmeye çalışıyoruz.’ diyerek kendilerini anlattılar. Biz de emperyalist odaklı gerici ve bölücü saldırılar karşısında ülkemizin birliğini koruyan gençler olarak onlarla ortak bir mücadele yürüttüğümüzü görüp bunu kendilerine ifade etmiştik. Bu sohbeti bitirirken karşılıklı dayanışma duygularımızı ilettik ve birlik mesajları verdik.

Şimdi bu saldırgan emperyalist cephe karşısında Yemen’deki yoldaşlarımıza sesleniyoruz; emperyalizme karşı dayanışma duygularımız bakidir! Şer odakları halk hareketinin karşısında duramayacağını acı tecrübelerle yakın zamanda Suriye’de öğrenmiştir ve Yemen’de de öğrenecektir. Yemen’in bağımsızlığına, birliğine, bütünlüğüne karşı girişilen bu askeri operasyona derhal son verilmelidir. Türkiye Gençlik Birliği olarak, bu topraklarda emperyalizme karşı mücadele eden gençler olarak Yemenli kardeşlerimize bir kez daha dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Ve Yemen Halkı’nın zaferine inanıyoruz.

Kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçileri!

Yaşasın Türkiye ve Yemen halkının kardeşliği!

ELİF İLHAMOĞLU

TGB Uluslararası İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri