MEB okullarda hazırlık yapıyor

Bazı veliler çocuklarını bir ay ertelenen, 21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitime göndermek istemiyor. Edinilen bilgiye göre vaka sayılarındaki durumu görene kadar çocukları okula göndermeme yönelimi bulunuyor. Meclis Milli Eğitim Komisyonu ise sağlık raporu almayan öğrencilerin devamsız sayılacağı görüşünde.

MEB okullarda hazırlık yapıyor

Veliler çocuklarını okula göndermekte endişeli. Ancak çocuklar devamsızlık sorunu ile karşı karşıya.

31 Ağustos’ta başlayacak olan yüz yüze eğitim vaka sayılarındaki artış nedeniyle ertelendi. Bilim Kurulu’nun önerisiyle okullar 21 Eylül’de açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, birden fazla formülle yeni döneme hazırlanırken, çocuklarını okula göndermek istemeyen veli sorunu yaşanıyor.

Edinilen bilgiye göre, bazı veliler Meclis Milli Eğitim Komisyonu üyelerine görüş bildirmeye başladı. Veliler, pandemi kaygısıyla çocuklarını okula göndermek istemediklerini belirtiyor.

Vaka sayılarındaki durumu gözlemlemek istiyorlar.

Ak Partili komisyon üyeleri, velilerden gelen soru ve önerileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine iletti. Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler için online eğitim konusunda çalışma yapıldığı belirtildi. Ancak diğer öğrencilerin sağlık raporu getirmemeleri durumunda devamsız yazılacağına ilişkin bilgi paylaşıldığı öğrenildi.

Okulların eğitim dönemine hazırlanmasına ilişkin bir dizi uygulama yapıldığı da öğrenilen bilgiler arasında. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında seyreltilmiş eğitim modeline göre sınıfların farklı saatlerde teneffüse çıkması konuşuluyor.

Bahçe ve koridorlardaki yığılmanın önüne geçilmesi için de planlamalar yapılıyor. Özellikle, çocukların tuvalet kullanmalarıyla ilgili önlemlerin alınacağı belirtiliyor.

ulusal.com.tr

vaka