Ankara'da 1 Mayıs Tandoğan Meydanı'nda kutlandı

Emekçiler meydanlara indi. "Vatan, Emek ve Birlik" diyen siyasi parti ve kitle örgütleri, işçisinden emekçisine, memurundan öğrencisine binlerce yurttaş Ankara Tandoğan Meydanı'nda. 1 Mayıs'ın coşkuyla kutlandığı meydanda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuşma yaptı. Atalay, konuşmasında, "Bütün siyasi partilere sesleniyorum. FETÖ'ye karşı PKK'ya karşı IŞİD'e karşı mücadelede yan yana gelmeyeceksiniz de ne zaman yan yana geleceksiniz? Her gün ortalama 4 arkadaşımız iş kazasına kurban gidiyor. Bu canlar bizim canlarımız. Bunun sorumlusu, ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Ekilebilir tarım arazilerinde inşaat yaptırmayın. Yarın o topraklar zenginlere de lazım olacak" ifadelerini kullandı.

Ankara'da 1 Mayıs Tandoğan Meydanı'nda kutlandı

Holding medyası Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonuna sırtını döndü. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşmasını Ulusal Kanal dışındaki hiçbir haber televizyonu yayınlamadı.

Ergün Atalay konuşurken PKK'nın siyasal uzantısı HDP bayraklı Bakırköy Meydanı'ndaki alanı ekranlara taşıdılar.

Emekçiler meydanlara indi.

"Vatan, Emek ve Birlik" diyen siyasi parti ve kitle örgütleri, işçisinden emekçisine, memurundan öğrencisine binlerce yurttaş AnkaraTandoğan Meydanı'nda 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladı.

Yurttaşlar tarafından, 'Vatan, emek, namus yaşasın 1 Mayıs', 'Taşerona geçit yok, güvenceli çalışma', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi', 'Üreten Türkiye, birleşen Türkiye', 'Yaşasın 1 Mayıs', 'İşçiler partiye, parti iktidara', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atıldı..

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk için ve bu ülkede dağ bayır demeden ülkemizi işgal etmeye çalışanlara karşı mücadelede şehit olan asker, polis, korucu ve emekçilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

TÜRK İŞ GENEL BAŞKANI: HER GÜN ORTALAMA 4 ARKADAŞIMIZ İŞ KAZASINA KURBAN GİDİYOR

TÜRK İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay Ankara'da 1 Mayıs kutlamalarında konuştu. İşçileri Türk bayraklarıyla alanlara çağırdı. Birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Atalay, "Türkiye yoksa nefes almak yok" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, burada yaptığı konuşmada, "Bütün siyasi partilere sesleniyorum. FETÖ'ye karşı PKK'ya karşı IŞİD'e karşı mücadelede yan yana gelmeyeceksiniz de ne zaman yan yana geleceksiniz? Her gün ortalama 4 arkadaşımız iş kazasına kurban gidiyor. Bu canlar bizim canlarımız. Bunun sorumlusu, ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum. Ekilebilir tarım arazilerinde inşaat yaptırmayın. Yarın o topraklar zenginlere de lazım olacak. 16 Nisan'da referandum geçirdik. Artık referandum bitti. Bu ülkeyi yabancılara şikayet etmekten vazgeçin. Onlardan bize hayır yok. 51,5 da bizim 48,5 da bizim. Kol kola omuz omuza beraber olmak zorundayız." dedi.

ANKARA'DAKİ KUTLAMALARDAN GÖRÜNTÜLER

ankara 1 mayıs tandoğan