'Hiçbir yere sığınmadım, mücadeleye devam ediyorum'

İşçi Partisi MKK Üyesi Adnan Akfırat'a yönelik Türkiye, Star, Akşam, Sabah gazetelerinin 25.11.2013 tarihinde yapmış olduğu "Ergenekon'un Firari Sanığı Çin Büyükelçiliği’nde!" başlığıyla verilen ve aynı merkezden çıktığı anlaşılan bu haberler, İşçi Partisi'ne karşı yürütülen kapsamlı saldırının bir ürünüdür.

'Hiçbir yere sığınmadım, mücadeleye devam ediyorum'

İşçi Partisi yükselen halk hareketinin öncü gücüdür ve hiçbir yalan ve psikolojik savaş İşçi Partisi’nin çığ gibi büyümesini engelleyemeyecektir.

İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Adnan Akfırat'ın bu haberlere ilişkin yapmış olduğu açıklamayı dikkatinize sunuyoruz.

İşte İşçi Partisi MKK üyesi Adnan Akfırat o açıklaması;

"Benim Çin ile ilişkilerim yeni değil! Hele Ergenekon Mahkemesi'nin ceza vermesinden sonra Çin'e sığındığım ise düpedüz uydurma.

Ben 2006 yılından bu yana Çin ile Türkiye arasındaki ekonomik, kültürel, ticari ilişkileri geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyorum. 21 Mart 2008'de tutuklanmamdan 15 gün önce Çin'den Türkiye'ye gelmiştim. 13 Haziran 2009'da tahliye edildikten sonra da Çin'deki işimin başına döndüm. Ekim 2010 tarihinden bu yana da, Çin'de oturma ve çalışma iznine sahibim.

Ergenekon Mahkemesi'nin kararlarını tanımadığım için, hayatımda bir değişiklik yapmadım. Çalışmalarımı yoğunlaştırarak Çin'de sürdürüyorum.

Her Türk devrimcisi gibi milli günlerimize ve milli değerlerimize sahip çıkmak konusunda özenliyim ve öncülük yapıyorum. Hiç bir güç, ülkemize, halkımıza sorumluluğumuzu yerine getirmeyi engelleyemez. Gövdemiz, 8.000 km uzakta da olsa, bilincimiz, kalbimiz Türkiye'dedir.

İşçi Partisi'nin Merkez Karar Kurulu üyesi olarak, Gladyo'nun Partimizi hedef alan yeni kampanyasına konu olmam normaldir. Biz bu saldırılardan hep güçlenerek çıktık. Bu sefer iktidar olacağız. Halkımızın çok güzel bir deyişini hatırlatıyorum: Korkunun ecele faydası yok!"

ulusalkanal.com.tr