Hangi ekmeği tüketmeliyiz?

Tam buğday ekmek tercih edin… Köy ekmeği tüketin… Ekmek yemeyin… Ziraat, sağlık ve ekonomi çevreleri her gün bu konuları kamuoyuna gündemine getiriyor. İzmir’de ise bilim çevreleri ile çiftçiler yerel buğday ve ekşi mayalı ekmeğin özendirmek istiyor

Ekmek konusunda kamuoyu 3’e ayrıldı.

Ekşi maya… Bilinen en eski hamur mayalarından biri. Prof. Dr Tayfun Özkaya’ya göre ekşi maya en sağlıklı ekmek mayası.

Tek başına ekşi maya insan sağlığının korunması için yeterli olmuyor. Yerel buğdayı da teşvik etmek gerekiyor.

İzmir’de çiftçilerin yerel buğday üretmesi sağlanıyor. O çiftçilerden biri de Aylin Bostan…

Seferihisar’da nesli tükenmekte olan Karakılçık buğdayı bulundu. Şimdi ekmek yapılacak aşama geldi.

Yerel buğdayları üniversiteler de takibe aldı. Mesut Yüce Yıldız, Ege Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisans öğrencisi… Konusu yerel buğdaylar.

HABER: UFUK AKKAYA

KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

ekmek