Adil yargılama ilanı

Fenerbahçe Spor Kulübü, bazı gazetelere verdiği tam sayfa ilanla, Özel Görevli Mahkemelerde yapılan yargılamaların yenilenmesini istedi. İlanda, başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet yetkilileri tarafından kullanılan "emniyet ve yargı içindeki cemaat yapılanmasına" dair açıklamalara yer verildi.

Adil yargılama ilanı

Fenerbahçe Spor Kulübü, adil yargılama için bazı gazetelere tam sayfa ilan verdi.

İlanda, "Adil yargılanma hakkının, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Özel Yetkili Mahkemelerde yargılananlar ve tüm Türkiye için gerekli olduğunu dünya kamuoyuna duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

Kulübün resmi internet sitesinden de paylaşılan ilanda başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet yetkilileri tarafından kullanılan emniyet ve yargı içindeki cemaat yapılanmasına ilişkin sözler yer aldı.

Açıklamada, Fenerbahçe'ye yönelik şike operasyonunun da emniyet ve yargı içindeki cemaat yapılanması tarafından yapıldığı, tüm dökümanların hukuka aykırı usüllerle elde edildiği vurgulandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım; 14.02.2012, Silivri, Duruşma Salonu'nda, 30.03.2012: Çağlayan Adliyesi'nde: "Bu bir şike davası değildir. Bu bir siyasi davadır", "Bu operasyon, Fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonudur, ne şikesi memleket elden gidiyor" demişti. Türkiye'de, 17 Aralık itibariyle; Emniyet'te başlayan görevden alma fırtınasında şu ana kadar yüzlercesi rütbeli olmak üzere altı bini aşkın polisin yeri değiştirildi; iki bine yakın hakim ve savcının yetkileri elinden alındı.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; görevleri ve yetkileri ellerinden alınan bu şahıslar tarafından yürütülen 'Sözde şike' operasyonunun tüm dökümanları hukuka aykırı usüllerle elde edilen ve taraflarca reddedilen iletişim, dinleme, tespit tutanaklarından başka hiçbir somut delile dayanmadığını, adil yargılama ve doğal hakim ilkeleri uyarınca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne açıkça aykırı olduğunu, bu deliller ve özel yetkili mahkemeler eliyle yapılan bu yargılamaların sonunda verilen kararları tanımadığımızı açıkladık. Türkiye'de yapılan tüm bu yargılamalarda, UEFA Disiplin Kurulu'nda, UEFA Tahkim Kurulu'nda ve CAS'ta bu yalan ve iftiralarla dolu polis fezlekesi ile yargılandık.

Meşruiyetini yitirmiş bu operasyon sonrasında, Türkiye'nin ulaştığı tek gerçek; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları uyarınca, Adil yargılanma hakkının, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Özel Yetkili Mahkemelerde yargılananlar ve tüm Türkiye için gerekli olduğunu dünya kamuoyuna duyururuz.

ulusalkanal.com.tr

recep tayyip erdoğan fenerbahçe spor kulübü