Muharrem İnce'nin aday olmak için imza toplamaya başladığı iddia edildi

CHP'nin İstanbul Kongresinde yaşanan çekişme, parti içi muhalefeti harekete geçirdi. Canan Kaftancıoğlu'na karşı oluşan tepkiler sonrası, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin genel başkanlığa aday olmak için imza toplamaya başladığı iddia edildi.

Muharrem İnce Genel Başkanlığa aday mı olacak?

Kurultay süreci yaklaşırken CHP’de sular durulmuyor. İllerde yapılan kongrelerde arka arkaya yaşanan çekişmeler parti içindeki tartışmaları arttırdı. Son olarak hafta sonu İstanbul'da yapılan kongrede ortaya çıkan parti içindeki ayrışma Kaftancıoğlu'nun seçilmesiyle beraber zirve yaptı.

Kaftancıoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlar hakkında savcılık soruşturma başlattı. Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Kaftancıoğlu'nun seçilmesine tepki gösteren muhalifler, ilk olarak genel merkez tarafından görevden alınmasını istedi. Abi formülü öneren muhalifler, belirlenecek bir ismin İstanbul İl Başkanlığı'na getirilmesini önerdi. Ancak Kılıçdaroğlu, bu önerilere sıcak bakmadı.

Bugün öğle saatlerine kadar Abi formülünü devreye girmesi için uğraşan delegeler, sonuç alamayınca Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye yöneldi. Daha önce sadece Parti Meclisi listesini delmeyi amaçlayan İnce ve arkadaşları yoğun baskı üzerine gizlice harekete geçti. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, dün öğle saatlerinde ilk hamle yapıldı. İddialara göre İnce, İstanbul'dan başlayarak delegelerden kurultayda aday olmak için imza toplamaya başladı.

Bin 247 delege ile kurultaya gidecek olan CHP'nin ikinci genel başkan adayı olarak İnce, bu çalışmasını şimdilik gizli yürütüyor. İnce’nin aday olabilmesi için tüzük gereği delege sayısının yüzde 10'nu olan 125 delegenin imzasını toplaması gerekiyor.

ulusal.com.tr

chp muharrem ince Canan Kaftancıoğlu