YÖK Başkanı Saraç: 2017'de açık uçlu testler yer alabilecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemi konusunda açıklamalarda bulundu. Saraç, 2017’de daha az adayın girdiği testlerde, öğrencilerin şık yanıtlamak yerine tek kelimelik cevaplar vereceği açık uçlu soruların yer alabileceğini söyledi.

YÖK Başkanı Saraç: 2017'de açık uçlu testler yer alabilecek

Önümüzdeki yıldan itibaren üniversite giriş sisteminde bazı değişiklikler yapılması bekleniyor. Bunlardan en önemlisi sınavda açık uçlu soruların yöneltilecek olması.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversite giriş sınavlarında üzerinde çalışılan sistemle ilgili bilgi verdi. Saraç, açık uçlu soruların sınav sistemine getirileceğini açıkladı.

Üniversiteye girişte birden fazla sınav üzerinde tartıştıklarını belirten YÖK Başkanı, 2017’de daha az adayın girdiği testlerde, açık uçlu soruların olabileceğini söyledi. Açık uçlu soruda adaylar şık yanıtlamak yerine tek kelimelik cevaplar verecekler.

Eğitim çevrelerinin açık uçlu soru konusunda kaygıları var. Eğitimcilere göre; "sorular açık ve net olmalı, yoruma fırsat vermemeli" yönünde oldu. Özellikle sözel sınavlarda bazı esneklerin olması gerektiğini belirten uzmanlar, birbirine eş ya da yakın kavramların yanıt olarak verilebileceği görüşünde.

ÖSYM yaptığı sınavların sonuçların yaklaşık bir haftada açıklıyor. Ancak açık uçlu yapılan sınavların okunması da zaman alabileceği belirtiliyor. Sınavları okumak için insan emeğine ihtiyaç duyulacak. Bu konuda nasıl bir alt yapı oluşturulduğu da kaygılar arasında.

ulusalkanal.com.tr