PKK'nın Sincar hedefine darbe

PKK'nın Sincar'daki üs hazırlığına karşı Türkiye harekete geçiyor. Hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Sincar-Türkiye sınırında 10 noktaya TSK'nın üs kurması gündeme geldi. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin de Menbiç'teki varlığına son verilmesi için geri adım atılmayacağının vurgulandığı toplantıda, Menbiç'e operasyonun Erdoğan-Trump zirvesinde gündeme geleceği belirtildi.

PKK'nın Sincar hedefine darbe

Yeni üsler kurulacak, terör örgütünün yayılmasının önüne geçilecek.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Sincar'da yaratmak istediği ikinci Kandil'e karşı Türkiye yeni hamle yapıyor.

Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile Sincar ve Mahmur'daki PKK varlığına karşı planlanan çalışmalar gözden geçirildi.

Toplantıda, PKK'nın Sincar'a yerleşmesini engellemek için TSK'nın bölgesel yönetim ile iş yapacağı, bu kapsamda Sincar-Türkiye sınırına üs kurulabileceği gündeme geldi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 noktada üs kurması değerlendirildi.

Toplantıda terör örgütünün Suriye kolu PYD'nin Menbiç'teki varlığı da masaya yatırıldı. İçişleri, Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı kabine üyelerine bölgedeki gelişmelere ilişkin ayrıntılı sunum yaptı.

Kabinede, “Menbiç'teki PYD varlığına son verme” tezinden Türkiye'nin geri atmasının mümkün olmadığı vurgulandı. Menbiç'e yönelik operasyonla ilgili son noktanın ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın yapacağı zirvede koyulacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye pkk kandil pyd trump Sincar