Seçime doğru

1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasına ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yer aldı. Seçim için yurt dışı ve yurt içinde kullanılmak üzere 75 milyon 288 bin 955 adet birleşik oy pusulası basılacak.

Seçime doğru

26’ıncı Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yurt içi ve yurt dışında kullanılacak birleşik oy pusulalarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, yurt içi ve yurt dışında kullanılmak üzere toplam 75 milyon 288 bin 955 birleşik oy pusulası basılacak. Genel Başkan ve adayların nüfus ve kimlik belgelerindeki ad ve soyadları tam olarak yazılacak. Ad ve soyadların yazımında herhangi bir kısaltma, unvan veya sıfat kullanılamayacak. Yurt içinde kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına 1 Ekim’de başlanacak. Bir birleşik oy pusulalarının basım ve teslimatı için en son tarihin 26 Ekim olduğu kaydedildi. Gümrük kapılarında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımı ve teslimiyse 30 Eylül saat 17:00’ye kadar tamamlanacak.

Öte yandan CHP de Antalya’da 7 Haziran seçimlerinde oy kullandıktan sonra kayıtlarının silindiğini iddia ettiği 23 bin 800 seçmenle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen 7 Haziran seçimlerinde oy kullandığı halde 2 Eylül 2015 tarihinde askıya çıkartılan seçmen listelerinde silinmiş ya da kayıp seçmenleri tespit ettiklerini iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

Resmi Gazete 1 kasım