Irak sınırında PKK'lılara yönelik başlatılan operasyon sürüyor

Irak sınırında PKK'lılara yönelik başlatılan operasyon sürüyor. Türk askeri, operasyon kapsamında 2 bin 400 rakımdaki Balkaya Dağları'na yeni üs kurdu. Bu sayede sızma girişimleri önleniyor, hakim noktalarda kontrol sağlanıyor.

TSK, Irak sınırındaki PKK tehdidini yok ediyor, temizlediği noktalara konuşlanıyor.

Teröristlerin geçişlerini önlemek ve hudut emniyetini sağlamak için 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nın 23 Mart'ta başlattığı operasyon kararlılıkla sürüyor.

Bu kapsamda Mehmetçik, Şemdinli ilçesinin Irak sınırında 2 bin 400 rakımdaki Balkaya Dağları'na yeni üs kurdu.

Teröristleri etkisiz hale getiren barınakları imha eden askerler, konuşlandıkları bölgelerde güvenliği sağlıyor.

Komandolar tarafından Derecik Balkayalar'da 125 metre uzunluğunda, içinde birçok yaşam alanı bulunan iki girişli bir mağara da tespit etti. İçerisinden 1 tondan fazla yaşam malzemesi çıktı.

Bölgedeki arama tarama faliyetlerinde ise şimdiye kadar, teröristlerce tuzaklanan 14 bomba imha edildi.

PKK kamplarına yönelik 10 Mart'ta başlatılan operasyon ile Irak sınırındaki Altın ve Şen Tepe bölgelerinde süren harekat da aralıksız devam ediyor.

Operasyonlar Tunceli'de devam ediyor. Güvenlik güçleri, PKK'lılarla sıcak temas sağladı. 3 PKK'lı öldürüldü. Teröristlerle birlikte silahlı ve mühimmatları da ele geçirildi.

Bu görüntüler de dün Pülümür'de çekildi. 7 PKK'lının etkisiz hale getirildiği çatışma anları anbean kaydedildi.

Etkisiz hale getirilen PKK'lıların arasında turuncu ve giri listede aranan terörist, "Cihan Kıt" ile Haydar Gül de bulunuyordu. Tunceli doğumlu olan Cihan Kıt'ın elinde ve boynundaki haç işareti dikkat çekti.

pkk ırak