"Erdoğan'ı bypass ediyorlar"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bay pass ederek Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile birlikte yürttüğü faaliyetler AKP'de tartışma konusu oldu. Erdoğan'ın 3'lünün faaliyetlerini yakından takip ettiği ve sık sık rahatsızlığını da ilettiği öğrenildi.

"Erdoğan'ı bypass ediyorlar"

Sağındaki isim Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu. Solundaki da MİT Müsteşarı Hakan Fidan. Başbakan Ahmet Davutoğlu Fidan ve Sinirlioğlu ile verdiği bu görüntü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından not edildi. Davutoğlu, Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu'nun Erdoğan'ı baypas ederek yaptıkları faaliyetler AKP'de tartışma konusu oldu.

Aydınlık gazetesine konuşan Ak Saray'a yakın bir AKP MKYK üyesinin aktardıklarına göre, Davutoğlu içte ve dışta Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren kararları Fidan ve Sinirlioğlu ile birlikte alıyor. Bürokratlarla birlikte işler oldu bittiye getiriliyor.

Erdoğan bu 3'lünün faaliyetlerini yakından takip ediyor. Zaman zaman da itirazlarını bu isimlere de iletiyor.

Son olarak Davutoğlu'nun Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu ile birlikte New York'ta verdiği görüntü Erdoğan tarafından not edildi. AKP MKYK üyesine göre, 3 isim de yabancı projeler çerçevesinde hareket ediyor.

ulusalkanal.com.tr