"Bizzat Erdoğan sorumlu"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Amerika'da yayınlanan Foreign Affairs dergisini önemli açıklamalar yaptı. Suudi Arabistan ve Katar'ın Türkiye üzerinden teröristlere destek verdiğini belirten Esad, Amerika'nın 3 ülkeye baskı yapmasını istedi. Esad, "Olanlardan bizzat onlar sorumludur" dedi. ABD'nin da IŞİD'e karşı hava saldırılarında Suriye hükümetinden izin alması gerektiğini belirtti.

"Bizzat Erdoğan sorumlu"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde yaşanan terör olaylarından Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi sorumlu tuttu. 3 ülkenin, terör gruplarını desteklediğini belirten Esad, Amerika'nın terörü destekleyen ülkelere baskı yapmasını istedi.

Amerikan dış politikasına yön veren Dış İlişkileri Konseyi CFR'nin yayın organı Foreign Affairs'e konuşan Esad, ABD'nin hava saldırılarını ve bölgedeki durumu değerlendirdi. Meselenin siyasi bir yanının da olduğunu belirten Esad, teröristlerin hava saldırılarına Türkiye'nin yardımıyla dayandığını ifade etti.

Amerika'nın teröristleri desteklememesi için Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'a baskı yapması gerektiğini söyleyen Beşar Esad, "ABD de bu tür saldırıları gerçekleştirebilmesi için hükümetimizden izin isteyerek Suriye'yle yasal işbirliği yapması gerekir. Bunu yapmadılar ve şu anki saldırıları yasa dışı." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Müslüman Kardeşler ideolojisine bağlı" diyen Esad, Suriye'de yaşananlardan da bizzat Erdoğan'ın sorumlu olduğunu belirtti.

Esad, Moskova görüşmelerinin de öncelikle uluslararası bir konferans için hazırlık anlamına geldiğini de ifade etti.

Muhabirin "Bugün Başkan Obama'ya bir mesaj yollayabilseniz, bu ne olurdu" sorusuna da Esad, "Bizim ülkemizdeki, bölgemizdeki teröristleri desteklemekten kazancınız ne? Erdoğan gibi birine destek vermekle ne kazandınız?" şeklinde yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr