Gülen'den Erdoğan'a "Paralel devlet" açıklaması

Gülen Cemaati Başbakan Erdoğan'ın paralel devlet suçlamalarına yanıt verdi; "varsa böyle bir yapı, hükümetin delilleri ile ortaya koyması gerekir" dedi. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan yapılan açıklamada Fethulah Gülen'in benzer suçlamalardan beraat ettiği vurgulandı.

Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hareketini paralel devlet olmakla itham eden açıklamalarına Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'ndan yanıt geldi.

“Yolsuzluk soruşturmaları ile birlikte, hükümetçe ve hükümete yakın medyada daha yüksek sesle dile getirilen, “yargı cuntası”, “paralel devlet”, “otonom yapı”, “casusluk”, “ajanlık” ve benzeri delilsiz ve çok soyut suçlamalar, soruşturmanın üstünü örtme izlenimi vermektedir. Bu konularda, hükümetin elinde delil varsa bir an önce yargıya teslim etmesini Ağustos ayındaki açıklamamızda açıkça talep etmiştik.”

Gülen hareketinin sözcülüğünü yapan Vakıf, "elinde belge varsa açıkla" dedi, Gülen'in benzer iddialardan beraat ettiği hatırlatıldı.

“Askeri vesayetin en güçlü olduğu dönemde, tıpatıp aynı iddialarla suçlanan Sayın Gülen, 8 yıl yargılanmış ve tüm bu suçlamalardan beraat etmiştir”

Gülen kanadından gelen açıklamada Erdoğan'ın 2011den sonra değiştiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr