Afrika'da Kovid-19 vakaları artıyor

Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu korkutan bir açıklama yaptı. Afrika’da yeterli önlemler alınmadığı takdirde salgın nedeniyle en az 300 bin ile 3,3 milyon arasında insanın hayatını kaybedebileceğini duyurdu.

Afrika'da Kovid-19 vakaları artıyor

Salgın dünyayı tehdit ediyor. Gelişmiş ülkeler bile salgının önüne geçemedi. Korkutan açıklama ise Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu’ndan geldi.

Komisyon tarafından salgının ekonomi ve sosyal hayat üzerindeki etkileri araştırıldı. Yayınlanan raporda virüsün yayılımı kontrol altına alınsa dahi olumsuz ekonomik etkilerin kıta için kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Kıtada büyük şehirlerde yaşayan insanların yüzde 56’sının aşırı kalabalık ve imkanların kısıtlı olduğu kenar mahallelerde yaşadığına dikkat çekildi. Sadece, yüzde 34’lük bir kesimin en temel el yıkama olanaklarına sahip olduğu aktarıldı.

Raporda en az 300 bin ile 3,3 milyon arasında insanın virüs nedeniyle hayatını kaybedebileceğine işaret edildi.

Salgının 27 milyon insanı aşırı yoksulluğa itebileceği uyarısı yapıldı.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin verilerine göre kıta genelinde şu ana kadar 18 bin 333 vaka görülürken, 962 kişi de hayatını kaybetti.

Nijerya'da 18, Kenya'da ise 12 sivil salgın nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymadıkları için öldürüldü.

Afrika'da gelecek hafta 1 milyon Covid-19 testi yapılacağı açıklandı. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. John Nkengasong, yetersiz sayıdaki sağlık çalışanlarını korumak için özel çaba sarf ettiklerini söyledi. Güney Afrika, Nijerya ve Mısır'da hastalığın tedavisi için 4 farklı klinik deneye başlandığının bilgisini verdi.

koronavirüs afrika Kovid19 Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi