CHP ve PKK, ABD'de buluştu

HDP, PYD ve CHP Amerika'da buluşuyor. HDP'nin yarın Washington'da düzenleyeceği "Ortadoğu’da yeni Kürt realitesi" adlı konferansa, CHP Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde katılıyor. "Kürt sorununun çözüm adresi Amerika değildir" diyen gurbetçiler ise tepkili.

CHP ve PKK, ABD'de buluştu

CHP; PKK'nın siyasi organları HDP ve PYD ile Amerika'nın ev sahipliğinde bir araya geliyor.

Yarın Amerika'nın başkenti Washington'da önemli bir konferans düzenleniyor. Konferansın adı ""Ortadoğu’da yeni Kürt realitesi", düzenleyicisi ise HDP.

CHP konferansa Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde katılıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile aynı oturumda konuşmacı olacak. Oturumun adı "Amerika, Kürtler ve Ortadoğu'nun Geleceği". Aynı oturumda Amerika'dan da önemli bir “uzman” konuşmacı var: Michael Werz. Werz, Center for American Progress adlı Obama’ya yakın kuruluşun Türkiye uzmanı.

Kaıtlımcılar dikkat çekici. PYD Dış İlişkiler Komite Başkanı Alan Şemo konuşmacı olurken, PYD Eş Başkanı Salih Müslim de konferansa skype yoluyla bağlanacak. Konferansta Barzani yönetiminden temsilciler de olacak.

Amerika'nın ev sahipliğinde yapılan konferansa gurbetçiler tepkili. "Kürt sorununun çözüm adresi Amerika değildir" diyen Amerika'da yaşayan Türkler, konferansı protesto edecek.

ulusalkanal.com.tr