Vatan Partisi'nden taşeron işçi açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kamu ve belediye ile il özel idarelerindeki işçilerin kadro olarak istihdam edileceğini söyledi. Çalışma Bakanlığı da 3 ay içinde kadroya geçiş işlemlerinin tamamlanacağını duyurdu. Vatan Partisi düzenlemenin özel sektörü de kapsaması gerektiğini konusunda uyarı yaptı

Yıllardır tartışılan taşeron sorununa ilişkin yeni bir adım atılıyor. 900 bin işçi kadroya alınıyor.

Açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptı.

Düzenlemenin ayrıntılarını da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı. Sarıeroğlu, 3 ay içinde kadroya geçiş işlerinin tamamlanacağını belirtti.

"AYRIM YOK: Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz. Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak."

VATAN PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin bir açıklama da Vatan Partisi'nden geldi. Kadroya geçişte işçilerin hak kaybına uğramaması gerektiğini söyleyen İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, düzenlemenin özel sektörü de kapsaması gerektiğini vurguladı.

ulusal.com.tr

vatan partisi taşeron