Filistin'de son durum

İsrail, karadan havadan ve denizden vurduğu Filistin'de ölenlerin sayısı 609'a, yaralıların sayısı 3 bin 720'ye yükseldi. Hamas 1 İsrail askerini rehin aldı, İsrail de doğruladı. Ateşkes diplomasisi hızlandı. Kahire, Batı Şeria ve Tel Aviv'de temaslarda bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, "Savaşı bırakın, diyaloğa başlayın" dedi, Hamas'ı eleştirdi.

Filistin'de son durum

İsrail, Filsitin'e "Koruyucu Hat" adı altındaki karadan, denizden ve havadan saldırılarını sürdürüyor.

İsrail ordusu, hastanelerin ardından cami ve konutları hedef aldı.

Mısır Gazze'ye açılan Refah sınır kapısını hastalar ve yabancı pasaport taşıyanlar için açtı.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda 609 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı da 3 bin 720'ye yükseldi.

Gazze'deki çatışmalarda bir İsrail askeri daha öldü. İsrail ordusunun kaybı 28'e çıktı.

Hamas'ın "1 İsrail askerini rehin aldık" açıklamasını İsrail de doğruladı. Hem Hamas, hem de İsrail, askerin adının "Aron Şaul" olduğunu açıkladı.

Saldırılar sürerken iki koldan ateşkes için çalışma başlatıldı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, önce Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı ile görüştü, ardından da Batı Şeria ve Tel Aviv'de temaslarda bulundu.

"Savaşı bırakın, diyaloğa başlayın" diyen Ban Ki-Mun, Hamas'ın füze saldırılarını durdurmasını, İsrail'in kendisini kontrol etmesini, Filistin'in yasal hükümetini de verdiği sözlere ve uluslararası sözleşmelere uymaya çağırdı.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry de Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Si Si, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüştü. Gazze'ye 47 milyon dolar yardım sözü veren Kerry, Hamas'ı eleştirdi, İsrail'in kendisini savunma hakkı olduğunu yineledi.

ulusalkanal.com.tr

israil filistin hamas gazze