1000 TL yardım başvuruları nasıl yapılır? Nakdi destek ödemesinden kimler yararlanabiliyor? Sosyal yardım 1000 TL sorgulama...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un dün yaptığı, ""Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1000'er lira nakdi destek ödemesi bugün başladı" açıklamasından sonra vatandaşlar nakdi destek ödemesinin nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Peki 1000 TL'lik yardım başvuruları nasıl yapılır?

1000 TL yardım başvuruları nasıl yapılır? Nakdi destek ödemesinden kimler yararlanabiliyor? Sosyal yardım 1000 TL sorgulama...

Toplam da 4,5 milyon haneye ulaşacak olan nakdi yardım, başvuru usulü yapılmıyor. Koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak etkilenen aileler Bakanlık tarafından tespit ediliyor ve PTT görevlileri tarafından eve teslim ediliyor.

Sosyal yardım alan kesimde olup olmayacağınızı sorgulamak için lütfen buraya tıklayınız.

Bu yardımlardan yararlanamayanlar için Bakan Selçuk, yaptığı bir açıklama ile müjde verdi. Selçuk açıklamasında, "3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız" dedi.

ulusal.com.tr

aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nakdi destek ödemesi sosyal yardım parası