Beyaz eşyada ÖTV indirimi!

Eneri tasarrufunu artırmak isteyen Maliye Bakanlığı vatandaşların az tüketen beyaz eşyalara yönelmesi için ÖTV indirimine gidiyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Verimliliği yüksek olan beyaz eşyaları tercih eden vatandaşlarımız, daha az ÖTV ödeyecek." dedi.

Beyaz eşyada ÖTV indirimi!

Evlerde tüketilen enerjinin azaltılması için beyaz eşyaya ÖTV indirimi geliyor.

Maliye Bakanlığı, cari açığın önemli nedenlerinden olan enerji tüketiminde, tassarufa gitmeyi amaçlıyor. Bunun için eneriyi az tüketen yüksek teknolojili beyaz eşya ürünlerinin kullanımını artırmayı planlıyor.

Elektriğin önemli bir kısmının evlerde tüketildiğine dikkat çeken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, az eneri tüketen buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerde ÖTV indirimine gidileceğini belirtti.

"Bugün ülkemizde rüzgardan üretilen elektriğin iki katından fazlasını sadece buzdolapları tüketiyor. Sürekli elektrik fişine takılı buzdolaplarının sarfiyatı toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 7'sine tekabül ediyor. Bunun için enerji verimliliği yüksek olan beyaz eşyalara ÖTV avantajı sağlayacağız"

Enerji verimliliğini sağlamak için binalardaki yalıtımın da önemli olduğunu belirten Şimşek, "Binalarına yalıtım yaptırmak isteyenlere, taksit kolaylığı içeren çalışma yürütüyoruz." dedi.

Şimşek, çevre kirliliğini azaltmak amacıyla taşıtların karbondioksit emisyon düzeyine göre yıllık bir "emisyon vergisi" düşündüklerini de sözlerine ekledi.

ulusallkanal.com.tr